Activiteiten

Home - Plannen - Activiteiten

Kampeercentrum Leusden biedt kinderen al bijna 100 jaar een plek om samen te spelen, te leven en de natuur te ervaren. Dat zetten we graag voort op het nieuwe terrein in Woudenberg! Kinderen uit het hele land zijn van harte welkom.

Fun2stay vakanties

Fun2stay vakanties zijn zomerkampen voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Er zijn algemene kampen, musicalkampen en gamekampen. YMCA Kampeercentra organiseert sinds 1928 zomerkampen en duizenden kinderen hebben er al aan deelgenomen.

 

It’s fun to stay at the YMCA.

Y Camps

Y Camps zijn zomerkampen voor kwetsbare kinderen van 6 t/m 18 jaar. Bij Y Camps gaan meer begeleiders mee dan bij Fun2stay vakanties. Op die manier kunnen de vrijwilligers zowel leuke activiteiten organiseren als persoonlijke aandacht geven aan elke deelnemer. Zo heeft iedereen een topvakantie.

De Y Camps zijn er ook voor kinderen uit gezinnen die financieel minder te besteden hebben. En voor kinderen die vanwege medische redenen extra begeleiding nodig hebben om op kamp te kunnen gaan.

 

Overige vakantiekampen

Behalve de ‘eigen’ Fun2stay vakanties en Y Camps, begeleiden YMCA vrijwilligers elke zomer ook kampen in samenwerking met andere organisaties, zoals het Diabetesfonds en Vluchtelingenwerk.

 

Schoolkampen

Naast de kampen die de YMCA zelf in de zomervakantie organiseert, faciliteert het kampeercentrum ook werkweken en kampen van scholen en verenigingen.