Over ons

YMCA Kampeercentra

De hoofdvestiging van YMCA Kampeercentra is op dit moment in Leusden. Alle activiteiten daarvan worden verplaatst naar Woudenberg.

YMCA Kampeercentra biedt groepen zoals scholen en verenigingen de mogelijkheid om ‘verzorgd’ te kamperen. Dit houdt in dat het eten en drinken compleet verzorgd worden. Elke groep verblijft in een eigen tentenkamp.

Door de verzorging kunnen de groepen zich op hun programma richten en hoeven ze zich niet bezig te houden met andere zaken, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen en koken.

In de zomermaanden organiseert de YMCA vakantiekampen voor kinderen uit het hele land. De deelnemers geven zich individueel op en worden in het (thema)kamp van hun keuze geplaatst.

Twee kampeerterreinen
De YMCA beschikt over twee kampeerterreinen in de bossen: 1 in Leusden en 1 in Hulshorst.

Eén kamphuis
Voor wie liever niet in een tent slaapt, is er het Boshuis in Driebergen. Dat is een groot kamphuis voor groepen met een compleet ingerichte keuken. Verhuur van deze locatie is op basis van zelfverzorging.

Camp Support
Behalve kampaccommodaties biedt de YMCA ook activiteiten aan onder de naam Camp Support. Enkele voorbeelden hiervan zijn lasergamen, boogschieten, schermen en GPS-tochten.

Bij YMCA Kampeercentra gaan kinderen samen met leeftijdgenoten op kamp in de natuur.

TBVA

TBVA begeleidt de YMCA bij de nieuwbouw van de locatie in Woudenberg.

TBVA is een adviesbureau dat sociale en maatschappelijke vastgoedprojecten begeleidt. Denk aan nieuwbouw en verduurzaming van huizen door woningcorporaties. Aan het renoveren of vernieuwen van gebouwen van jeugd(zorg)organisaties. Of aan het huisvesten van spoedzoekers en daklozen, in samenwerking met maatschappelijke organisaties. Ook duurzaamheid is voor TBVA een belangrijk thema.

.